De roep van God verandert niet!

De roep van God verandert niet!

De afgelopen twee weken ben ik door een flinke griep niet bij de zondagdiensten geweest. Gelukkig heb ik beide diensten van Pastor Shelton online kunnen volgen en beide diensten gaven mij weer een mooie herkenbare boodschap die ik graag met jullie deel. Ik begin met hoofdstuk 7 in Mattheüs, vers 13 t/m 21. Ik wil hier graag vers 13 en 14 noemen:

Ga door de smalle poort het Koninkrijk van de hemelen binnen. De weg naar vernietiging is breed en komt uit bij een wijde poort. En wat gaan daar veel mensen door! Maar de poort naar het leven is nauw. En de weg erheen smal. Weinig mensen vinden hem.

Pastor Shelton vertelt dat we hieruit kunnen opmaken dat we gemakkelijk de menigte kunnen volgen in het leven, maar dat de weg van God niet de weg is van de menigte. Hiervoor moet je een smalle poort door, die maar weinig mensen kunnen vinden. Toch is dat de opdracht als Christen, om deze nauwe smalle poort van het leven te vinden. Dit betekent dat we ons soms moeten onderscheiden van de menigte, van de meerderheid. Dat we soms, hoe moeilijk ook, een kant op moeten gaan waar niemand naartoe gaat. Voor mij is dit heel herkenbaar. Sinds ik de weg van God heb gevonden, ben ik een andere kant op gegaan dan de rest van mijn omgeving. Familie en vrienden, ik heb ze allemaal losgelaten, niet per se allemaal bewust, en ook zeker niet allemaal definitief, maar ik heb wel heel bewust gekozen om de weg op te gaan die God mij wees. Dit zorgde ervoor dat ik losliet, ik had ook echt het gevoel dit niet op een andere manier te kunnen doen. Ik weet dat velen mij niet begrepen en misschien zelfs wel zorgen hebben gemaakt. Toch is het voor mij de beste keuze geweest die ik heb kunnen maken. De poort heeft op momenten ook heel smal en nauw gevoeld, niet per se altijd comfortabel. Dit kwam omdat ik door de stem van God te volgen, tegelijkertijd al mijn opgebouwde zekerheden langzaam losliet. Niet alleen vrienden en familie, ook praktisch, emotioneel en financieel. Tegelijkertijd werd mijn gezin alleen maar groter, want sindsdien heb ik ook mijn tweede en derde kind gekregen. Ik kreeg de kans om al mijn zekerheden los te laten, en het fundament opnieuw te bouwen, namelijk God op de eerste plaats. Hier heb ik ook al vaker over geschreven. Nu dat fundament sterk staat, ben ik langzaam nieuwe zekerheden aan het opbouwen. En dat brengt mij naar de volgende Bijbeltekst die Pastor Shelton afgelopen zondag noemde in zijn dienst, Mattheüs 7:13-16:

U bent als zout voor de wereld. Maar als het zout zijn kracht verliest, hoe moet je het dan smaak geven? Waar is het dan nog goed voor, behalve om weggegooid en door mensen vertrapt te worden. U bent het licht van de wereld, een stad op een berg kan iedereen zien. Men steekt immers geen lamp aan om er vervolgens een emmer overheen te zetten? Die lamp moet toch op een standaard staan en licht geven voor iedereen in huis? Laat daarom ook uw licht voor alle mensen schijnen. Als zij dan de goede dingen zien die u doet, zullen zij uw hemelse Vader eren.

U bent als zout voor de wereld, dat is hoe God ons als Christenen ziet. Zout is een essentieel ingrediënt die het grote verschil kan maken, zout maakt het onderscheid en heeft een enorme kracht. Maar wat als je je kracht verliest? Pastor Shelton stelt ons de vraag of we nog weten hoe het was toen we net God hadden gevonden, en gepassioneerd werden om God te dienen in ons leven. Hoe we geloven dat we Hem de basis in ons leven laten zijn en hoe graag we willen dat we alle mensen die we kennen en niet kennen, vrienden/familie, deze waarheid willen laten ervaren. Hoe verdrietig is het dan voor ons dat mensen niet geloven in deze Waarheid, niet geloven dat Gods Koninkrijk zal komen en dat Jezus de Koning is. Dat Zijn Koninkrijk is verworpen toen Hij aan het kruis eindigde. Dat Hij opstond, naar de Hemel rees, en de belofte maakte dat Hij terug zou komen en Gods Koninkrijk zou dienen. Dat wij in de tussentijd in Zijn lijden zouden delen. Dit lijden is soms letterlijk de ellende die we in ons leven meemaken, maar als overtuigd gepassioneerd Christen is dit lijden vooral het verdriet voor de mensen die niet geloven dat Jezus onze Koning is. Dat we in dit lijden de drang voelen om iedereen te blijven vertellen over Jezus! Dit herken ik zo! Zeker ook met deze blogs die ik sinds een paar maanden schrijf. Ik WEET dat ik deze blogs moet schrijven en ik WEET dat ik Het Woord vooral wil delen op plekken waar nog weinig Christenen zijn. Ik WEET dat mijn blogs enorm veel worden gelezen, maar ik WEET ook dat mijn blogs nauwelijks openlijke reacties krijgt in mijn netwerk. Dit kan met van alles te maken hebben, maar natuurlijk ook omdat mensen (helaas) nog niet geloven in de Boodschap van Jezus. Dat doet mij verdriet, niet om mijzelf, want ik geloof al, maar het doet mij verdriet voor jou! Dat is het lijden wat Jezus ook had. En dit kan mij soms ook ontmoedigen, het kan ervoor zorgen dat ik even de moed kwijt ben om voor Jezus uit te komen als Christen. Beter zeg ik het niet hardop, want mensen ervaren weerstand en ik wil anderen geen vervelend gevoel geven. Maar ik WEET dat ik dit wil doen, ik wil iedereen vertellen over Jezus omdat ik WEET en geloof dat Zijn Boodschap het antwoord is op eigenlijk alle vragen!

Hoe is dat voor jou? Is het voor jou makkelijk om te staan voor waar jij in gelooft? Voor wie jij bent en wat jij weet? Ook als ongeveer IEDEREEN aan je twijfelt, je misschien zelfs gek vinden? Lukt het jou om naar jouw Waarheid te blijven luisteren? Mijn Waarheid is Jezus, en ook de Bijbel vertelt verhalen over hoe moeilijk het is om de stem van God te blijven volgen. Pastor Shelton geeft het verhaal van Jona als voorbeeld. Hoofdstuk 1 van Jona begint met de stem van God, die vertelt aan Jona dat hij naar een bepaalde plek moet gaan om Gods boodschap over te brengen. Jona gaat niet, Jona besluit om niet naar God te luisteren met alle gevolgen van dien. En in hoofdstuk 3 begint opnieuw de stem van God, en zegt hij hetzelfde tegen Jona.

Gods boodschap verandert niet, die blijft altijd hetzelfde! Wij kunnen besluiten om niet te luisteren zoals Jona in hoofdstuk 1 en ervaren daar de consequenties van. Maar wanneer we opnieuw de kans krijgen om Zijn stem te horen, zullen we hetzelfde opnieuw te horen krijgen. We krijgen altijd een tweede kans, maar Zijn boodschap blijft hetzelfde.

Ik WEET uit ervaring dat dit zo is, in mijn leven heb ik namelijk vaak genoeg niet geluisterd, en ik WEET ook dat God mij altijd een nieuwe kans heeft gegeven, maar Zijn boodschap blijft hetzelfde.

Ik besluit in dit moment in mijn leven Zijn Boodschap te volgen, en via mijn blogs mijn liefde voor Jezus te delen. Ik wil jullie kennis laten maken met de Boodschap van Jezus, en met Pastor Shelton die Zijn Boodschap op een bijzonder toegankelijke, eerlijke maar mooie manier weet te vertalen voor mij als Christen en hopelijk ook voor de twijfelaar.

Je kunt de diensten online terugkijken: